Utrzymują ciepło posiłków, są dobre do przechowywania żywności i łatwe do transportowania – mowa tutaj o licznych, przekonujących zaletach bemarów gastronomicznych, które są podstawą funkcjonowania każdego większego lokalu gastronomicznego.
Perfekcyjnie sprawdzą się również w stołówkach, przygotowujących każdego dnia inne menu – składające się przykładowo z trzech lub czterech potraw. Goście decydują się na dany zestaw, a my oferujemy im zawsze świeże i ciepłe posiłki – obie strony zyskują zadowolenie i satysfakcję.
Zalet bemarów jest jeszcze więcej – łatwo udowodnić, że są to niezwykle praktyczne elementy wyposażenia gastronomicznego, między innymi:
- jedzenie do nich nie przywiera, zawsze apetycznie się prezentuje i pachnie,
- są łatwe do uzupełniania w trakcie dnia pracy,
- nie trzeba włożyć dużo trudu w to, aby je umyć,
- doskonale pomogą nam w transportowaniu jedzenia – przykładowo, jeżeli dostaliśmy zamówienie na dostarczenie cateringu na event odbywający się w innej części miasta.
Na rynku dostępne są bemary gastronomiczne, które są przeznaczone dla mniejszych i większych lokali. Możemy wybierać wśród pojemników o różnej pojemności, wielkości oraz decydować o ilości przegródek. Mogą być to urządzenia, które będziemy przenosić na rękach lub wozić na specjalnym wózku. Wydawanie posiłków będzie samą przyjemnością!